Brookvale, 2100

Mina Staples Studio

The Mina Staples studio in Brookvale showcases our design philosophy.

Embracing a simple and fuss-free approach, the design layers texture, colour and pattern to create a comfortable and convivial space.

The design maximises the small footprint and creates a welcoming oasis in the industrial concrete jungle of Brookvale.

“I wanted a work environment that was inviting, supportive and a pleasure to be in,” says Mina.

“The space reflects our approach and showcases the personality of the design studio.  Warmth, opennesses and playfulness are at the forefront in everything we do.”

Read More Read Less

Build by Taylored Home Living
Stone supply & fabrication by Styled In Stone
Window Treatments by Blinds By Peter Meyer & Piega Window Furnishings 
Special Finishes by Tadelakt Sydney
Photography by Natasha Lorenzen 

 

2024, Bronte

Bronte Twins


Working alongside Sam Crawford Architects, our selections were informed by the client’s love of the natural landscape and their desire for a seamless indoor-outdoor flow.

From the street, the architect has retained the distinct facades of the two terrace houses, and at the rear they have been transformed into a single harmonious dwelling.

We schemed a playful colour palette, taking warm, earthy cues from nature, and adding interest with fresh pops of colour.

The large sliding screen doors separating the guest house from the entertainment area were a blank canvas. We engaged artist Ash Holmes to create a mural, which transformed the space.

“Working in synergy with the architect and artist, we created an created an environment that fosters joy and connection for this young family,” says Mina.

Read More Read Less

Built by Build By Design
Architecture by Sam Crawford Architects
Landscape architecture by Spirit Level
Heritage consultancy by Wier Phillips
Structural engineering by Partridge
Mural art by Ash Holmes
Photography by Natasha Lorenzen & Brett Boardman

2030, Vaucluse

Hamptons House

This project in Sydney’s Vaucluse saw an outdated home transformed into an impressive Hamptons-style property.

Timeless and elegant finishes were selected for the large entertaining areas. Carrara marble, brass hardware, solid cedar doors and sandstone and limestone elements create a rich, natural feel, offset by a delicate colour palette and fine interior details. Solid timber flooring and wainscoting add a touch of heritage charm.

In the more intimate spaces, the client embraced the expressive power of colour.  Carefully curated wallpapers create a rich tapestry in the bathrooms and transition areas and interplay with prestige light fittings sourced from America.

“This was an exciting opportunity to reinvent the architecturally dated house into a breathtaking Hamptons-style manor,” says Mina.

“A sophisticated palette was used to transform this property into a timeless family home. My favourite space is the master ensuite, where we used Schumacher egret French blue wallpaper and included a generous bath, twin showers and custom vanities.”

Read More Read Less

Build by Ellis Lane
Landscaping by Bailey Constructions
Window treatments byPiega Window Furnishings 
Landscaping by Bailey Constructions
Photography by Natasha Lorenzen

2099 Dee Why

Headland House

This newly built home was a fresh beginning for an active family and their dogs. The brief was to create a breezy sanctuary of comfort and rich textures, while connecting the space with the natural beauty of the landscape.

In selecting materials, we sought to include texture and vital colours that would enrich, not overwhelm the spaces and employed durable materials that would withstand day-to-day use.

Durable natural stones, Macaubus and Taj quartzites were central to the design and are used throughout the home to create a sense of sophistication, tactility and unity. 

A collection of hand-carved timber furniture pieces from local artisan James Mayde were placed throughout the house, providing sculptural character and interest. 

A bespoke Moroccan Berber rug, grounds the living space complimented by a Mina Staples Interiors Aya swivel chair.  A hand blown amber glass side table and delicate decorative lighting were utilised to offset the clean, modern lines of the open plan living area.

Headland House was designed by Sean Gartner of Gartner Trovato Architects and expertly built by Parkdev.

Read More Read Less

COLLABORATORS
Architecture by Gartner Trovato
Building by Parkdev Projects
Solid timber furniture by Mayde Furniture
Joinery by Fine Lines Cabinetry
Photography by Natasha Lorenzen

2060 Lavender Bay

Lavender Townhouse

A swift refurbishment and refreshment of the powder room, laundry, and main bathroom in a harbourside townhouse in preparation for guests.  We carefully combined simple, refined finishes arranged in custom layouts to achieve a bespoke, elegant feeling in each space.

Considerately infusing warmth, texture and cosiness to each space we achieved this with a few clever details. In the main bathroom, a striped combination of matte and gloss off-white tiles creates a subtle captivating pattern as light tracks around the room. Lustrous mosaics adorn the laundry splash back to enhance the dark galley area whilst earthy pink tiles add warmth and spirit to the windowless powder room. The refreshed rooms have an effortless, fuss-free elegance and sit softly within the context of the existing house.

Read More Read Less

COLLABORATORS
Building by Corvus Primesite
Photography by Natasha Lorenzen

2010 Surry Hills

Surry Terrace

Joining forces with Jennifer Stening of Stening Architects to transform a traditional Sydney terrace house into a vibrant, interconnected oasis.

The client, a small family with a love for food, wine and entertaining, wanted a home that complemented their lifestyle. The existing house was disjointed and cramped with poor access to natural light and unusable outdoor spaces.

To encourage social connection and easy everyday living, the architecture and interior schemes focussed on enhancing the flow and integrating indoor-outdoor living.  Practical storage elements were also installed throughout.

The interior scheme drew upon the existing dusty sangria pink of the external party wall. The ochre palette was carried through into the house, with a textured, rustic lime wash in blush added at the entry, creating a warm, welcoming atmosphere.

“We seized opportunities to create small, bold statements in colour and pattern and maintained a strong focus on natural textures in furnishings & finishes.” 

“The result is a renovation that fosters flow and connects an urban home to nature,” says Mina.

Read More Read Less

COLLABORATORS
Architecture by Stening Architects
Building by Revive Building Solutions
Joinery by Navan
Photography by Natasha Lorenzen